Koupit e-vstupenku

Naše akce

Motýli - jedovatá krása

9. 6. - 18. 7. 2021

Letošní výstava se zaměří na tajuplné stránky života motýlů. Dozvíte se, jací motýli jsou jedovatí, jak se jed dostává z rostliny přes housenku až do motýla. Jak motýli hledají potravu pro sebe i pro housenky a co všechno dospělci jedí. Proč se lesknou křídla některých motýlů. Jak se poznají ti správní partneři. Život motýlů je zkrátka plný překvapení!

Tropický skleník Fata Morgana je otevřen vždy od úterý do neděle od 9 do 19 hodin. K parkování můžete využít naše parkoviště - příjezd z ulice K Pazderkám (100Kč/den), či parkoviště ZOO (200 Kč/den).

Vstupenka na výstavu odpovídá standardnímu ceníku do botanické zahrady.

Na co se můžete těšit

Jedná se již o 18. ročník a tentokrát se bude věnovat jedovatým druhům. Botanická zahrada v Troji již několik let spolupracuje s motýlí farmou ve Stratfordu nad Avonou. Do zahrady postupně dorazí na 6000 kukel několika desítek druhů motýlů. Hojně jsou zastoupeni jedovatí motýli rodu Heliconius, nebudou chybět ani tropičtí krasavci Morpho peleides s blankytně modrými křídly a druhy, které ve Fata Morganě máme každým rokem, tedy oblíbení modří motýli z rodu Morpho nebo stěhovavý monarcha (Danaus plexippus). Zajímavostí je Methona confusa, což je babočka s průsvitnými křídly.

Chvíle čekání si můžete zkrátit u občerstvení v naší nové restauraci Botanica, nebo posezením v rámci nového vstupního areálu.

Důležitá upozornění 

Individuální návštěvníci

Maximální počet osob ve skleníku v jeden okamžik je 100. Z tohoto důvodu si při vstupu do skleníku vezměte od obsluhy barevný žeton, které nám pomohou regulovat počet návštěvníků. Vzhledem k epidemiologické situaci a omezené kapacitě skleníku, doporučujeme návštěvu v odpoledních hodinách během pracovního týdne. O víkendu hrozí, kvůli omezené kapacitě skleníku, i několika hodinové fronty.
Dopolední hodiny jsou přednostně vyhrazeny pro návštěvy školních kolektivů a jiných organizovaných skupin s rezervovaným termínem.

Kolektivy a organizované skupiny

Vzhledem k epidemiologické situaci a omezené kapacitě skleníku je pro skupiny nutná rezervace na prohlídku s průvodcem i bez pomocí online formuláře. Bez ní prohlídka nebude možná.

Registrační formulář 

V průběhu prohlídky je nutné, aby každý účastník programu měl nasazenou roušku/respirátor.
Z tohoto důvodu (vzhledem ke klimaticky náročným podmínkám ve skleníku) bude program s průvodcem trvat pouze 30 minut.

Cena programu 150 Kč/skupina

 

Těšíme se na vaši návštěvu.

Namíchejte si svůj pravidelný mix novinek z Botanické

*Potvrzením výběru a odesláním udělujete souhlas se zasíláním newsletteru.