Koupit e-vstupenku

Naše novinky

Hyundai Motor Czech generálním partnerem zahrady

26. 8. 2021

Společnost Hyundai Motor Czech s.r.o. je generálním partnerem Botanické zahrady Praha. 

Partnerství Hyundai a naší botanické zahrady bylo oznámeno v červenci 2021 při příležitosti uvedení nového elektromobilu IONIQ 5 na český trh.

Uzavření partnerství odráží snahy značky Hyundai o trvale udržitelnou mobilitu a ochranu životního prostředí. Záchrana rostlinného genofondu a péče o životní prostředí a přírodní bohatství v podání Botanické zahrady Praha jsou s touto vizí v jasném souladu.

Partnerství se značkou Hyundai znamená zásadní finanční podporu pro naše projekty a rozvoj naší zahrady, díky němu jsme také získali do užívání plně elektrické vozy značky Hyundai. Mimo modelu IONIQ 5, v hodnotě více než 1 milion korun, je zahradě dlouhodobě rovněž zapůjčen v Česku vyráběný elektromobil Kona Electric.

Velmi si vážíme možnosti spojit síly se značkou Hyundai. Toto partnerství podporuje směr, kterým jsme se vydali. Udržitelný přístup a odpovědnost vůči životnímu prostředí jsou klíčovou součástí naší identity. Díky spolupráci s Hyundai budeme moci realizovat řadu zajímavých projektů a dále rozvíjet naše expozice. Zapůjčené elektromobily jsou jakousi třešničkou na dortu – pro účely provozu v našem areálu jsou ideální, protože nevypouštějí emise a pohybují se téměř neslyšně,“ řekl ředitel Botanické zahrady Praha Bohumil Černý.

V rámci globální strategie naší značky ‚Pokrok pro lidstvo‘ kombinujeme snahu o trvale udržitelnou mobilitu s ochranou životního prostředí. Partnerství s Botanickou zahradou Praha nám tak od samého začátku dává perfektní smysl a jsem velmi rád, že jejím symbolem je právě model IONIQ 5. Věřím, že zástupci Botanické zahrady Praha budou s elektromobily naší značky spokojení,“ uvedl generální ředitel Hyundai Motor Czech Martin Saitz.


Značce Hyundai děkujeme za podporu!

Namíchejte si svůj pravidelný mix novinek z Botanické

*Potvrzením výběru a odesláním udělujete souhlas se zasíláním newsletteru.