Koupit e-vstupenku

Naše akce

VINOBRANÍ na Vinici sv. Kláry | Víno, burčák, živá hudba

14. - 15. 9. 2024

Všichni milovníci vína by si měli v diáři označit víkend 14. a 15. září. V tomto termínu ožije jedna z nejstarších pražských vinic oslavou sklizně. 

Atmosféru slavnostního víkendu doladí bohatý hudební program a výborné jídlo. Zejména však nabídne to nejlepší od vinařů z Čech i Moravy. Chybět nebude ani bohatá místní produkce. Na správné oslavě vinobraní se bezesporu musí nalévat také burčák.

Přijďte si užít svátek vína s kouzelným výhledem na panoráma Prahy.

DVA DNY ŽIVÉ HUDBY s tou největší nabídkou českých a moravských vinařů

Po oba víkendové dny vás čeká bohatý doprovodný program v příjemném prostředí kvetoucí Ornamentální zahrady opět rozšířený také do prostředí vinice a okolí viničního domku. Slovem na hlavním pódiu provede Petr Slíva (moderátor Rádia Blaník). Mezi jednotlivými hudebními bloky vás čekají ukázky zajímavých workshopů a soutěží kterých se budete moci také zúčastnit. 

SOBOTA 14. 9., hlavní scéna v Ornamentální zahradě

11.10–12.50 

Big Band ZUŠ Biskupská 

12.20–14.10 

Meadow Avenue 

14.30–16.15 

Alasdair Bouch 

16.45–18.30 

Hitfakers 

18.40–19.00 

NATALISAX – skladby na saxofon 

Doprovodný program od 10.00 do 18.00:

Workshopy výroby podzimních věnců, výroba plátěných tašek a korálků, tvoření dřevěných figurek, tvoření s pískem.

Vínohrátky v režii metodiků Botanické zahrady Praha – Jak vypadá réva pod mikroskopem? Co říká réva na houby? A co se stane, když se vylisuje (ale ne do herbáře)? To se dozvíte v našem botanickém stánku. 

Dětské dřevěné atrakce

Dětský kolotoč, koníčkové taxi, houpací kozička, domeček kostiček, malá mlátička – kuličková dráha, rybolov a řada dalších doplňkových atrakcí. 

Malá scéna na terase u viničního domu na Vinici sv. Kláry

13.00, 15.00

NATALISAX – skladby na saxofon 

11.00, 12.00, 14.00, 16.00, 17.00, 18.00

EVAH

Jednotlivá vystoupení trvají od 30 do 40 minut a mezi začátky každého z nich bude vždy reprodukovaná hudba.

NEDĚLE 15. 9., hlavní scéna v Ornamentální zahradě

11.25–12.00 

Big Band ZUŠ Biskupská 

12.30–13.15 

Acoustic A-Team 

13.45–15.30 

Pocta Zuzaně Navarové 

16.00–16.45 

ILONA CSÁKOVÁ 

17.15–18.15 

Celeste & Charles 

Doprovodný program od 10.00 do 18.00:

Workshopy výroby podzimních věnců, výroba plátěných tašek a korálků, tvoření dřevěných figurek, tvoření s pískem.

Vínohrátky v režii metodiků Botanické zahrady Praha – Jak vypadá réva pod mikroskopem? Co říká réva na houby? A co se stane, když se vylisuje (ale ne do herbáře)? To se dozvíte v našem botanickém stánku. 

Dětské dřevěné atrakce

Dětský kolotoč, koníčkové taxi, houpací kozička, domeček kostiček, malá mlátička – kuličková dráha, rybolov a řada dalších doplňkových atrakcí. 

Vystoupení ochočených papoušků, od 14.00 do 15.30

Objevte fascinující svět vzácných papoušků zblízka! Tito ochočení papoušci vám budou sedět na ruce, můžete je hladit a fotit. Během programu se dozvíte spoutu zajímavostí a informací o jednotlivých druzích. Budete mít jedinečnou příležitost lépe porozumět těmto úžasným tvorům. Papoušci k nám zavítají z Ráje papoušků v Uhříněvsi. 

Malá scéna na terase u viničního domu na Vinici sv. Kláry

S přestávkami 12.00–18.00

EVAH 

Délka jednoho vystoupení je vždy 40 minut, následuje pauza s reprodukovanou hudbou a opět následuje další hudební vystoupení.

VÍNO A OBČERSTVENÍ, potěšení pro chuťové pohárky

Kromě vín z místní vinice bude připravena rovněž produkce z předních vinařství Čech a Moravy: 

Vinařství Konečný // Mikrosvín // Vinařství u Křížku // Chateau Valtice // Vinařství Opluštilovi // vinařství Chorouš // Vinařství Hrozínek, s.r.o. // Vinné sklepy Kutná Hora, s.r.o. // Víno Jabloňka // Vinařství Hrabal // Bettina Lobkowicz – Vinařství Mělník // Veverka Čejkovice // Vinařství Mikulica // Vinařství Vondrák // Vinařství Johannesberg 

K dobrému vínu patří také dobré jídlo či káva. Čekají vás grilovaná kuřátka, belgické hranolky či bramborové spirálky, sýrové dobroty z Cheesy House, sladké belgické vafle a palačinky, výborné hot dogy a langoše, ale také vůně kávy ze stánku Kofi – Kofi. Ochutnat můžete i čerstvé tropické ovoce z Ostrova chuti – La Palma, kromě kelímků plných ovoce tu koštnete i banánové víno nebo frizzante z marakuji.  

Doporučujeme vzít si dostatek hotovosti pro platbu na stáncích.

VSTUPNÉ

V době konání vinobraní, ve dnech 14. a 15. 9. 2024, platí do Botanické zahrady Praha zvýšené vstupné: 

Předprodej online vstupenek se SLEVOU ZA 230 Kč bude zahájen v pondělí 19. 8. do pátku 13. 9. do 17.00! Součástí předprodeje bude pouze zlevněné základní vstupné, další druhy vstupného v předprodeji nebudou. 

DRUH VSTUPNÉHO 

CENA 

ZÁKLADNÍ (18 a více let)* 

250 Kč   

SNÍŽENÉ (děti a mládež od 3 do 17,99 let), senioři a ZTP* 

150 Kč 

Děti 0–2,99 let, kočárek, ZTP/P** 

zdarma 

Pes*** 

100 Kč 

V ceně je vstup do venkovních expozic botanické zahrady, skleníku Fata Morgana, bezplatná prohlídka vinohradu s průvodcem a doprovodný program. Samoobslužné vstupy do zahrady budou během víkendu mimo provoz. 

Vstup na vinobraní v rámci ROČNÍ VSTUPENKY/PERMANENTKY je možný, ale po vstupu do areálu si návštěvník pro konzumaci musí zakoupit vinnou skleničku či kelímek NickNack za 60 Kč ve výdejním stánku. 

*K zakoupené vstupence obdrží návštěvníci prázdnou vinnou skleničku či kelímek NickNack v hodnotě 60 Kč, které si vyzvednou ve výdejním stánku po vstupu do areálu zahrady. Vlastní skleničky je zakázáno nosit a používat, do nich vám nebude u prodejců nalito. 

**ZTP/P návštěvníci mají možnost doprovodu jedné osoby zdarma. Po předložení průkazu na pokladně obdrží návštěvník bezplatnou vstupenku do areálu pro sebe i doprovod. Po vstupu do areálu si ale musí návštěvník pro konzumaci zakoupit vinnou skleničku či kelímek NickNack za 60 Kč ve výdejním stánku. 

***Vstup se psem povolen pouze do venkovních expozic, do skleníku Fata Morgana je vstup psům zakázán. 

PRAKTICKÉ INFORMACE

Návštěvníci vinobraní mohou pro přepravu na akci využít autobusy MHD linky 112 ze stanice Nádraží Holešovice do zastávky Kovárna, kde se nachází vstup přímo do Vinice sv. Kláry. 

Parkování je možné v omezeném počtu na našem parkovišti, které se nachází u severní části zahrady a jejího hlavního vstupu z Bohnic (z ulice K Pazderkám). Místa nelze rezervovat. V okolí zahrady se nachází placené parkovací modré zóny nebo zóny oranžové zpoplatněné. Všem návštěvníkům velmi doporučujeme využít k přepravě MHD. 

Denní parkovné
Kč/den
Osobní automobil do výšky 2,8 m 200

Jak se pěstuje naše réva?

Kvalitní hrozny jsou základem pro skvělé víno. Během komentované prohlídky místního vinohradu se dozvíte o úskalích pěstování révy a jejím zpracováním. Prohlídky vinohradu budou probíhat po oba dny v rámci ceny vstupného na vinobraní. Sraz zájemců je na vinici nad expozicí korku viz mapa níže. Prohlídky začínají v každou celou hodinu od 11.00 do 17.00.  

Pravidelné komentované prohlídky s názvem "Nedělní sklep" se během konání vinobraní neuskuteční.

Změna programu vyhrazena.

V případě naplnění kapacity areálu si pořadatel vyhrazuje právo omezit vstup návštěvníkům.

 

Děkujeme za spolupráci partnerovi letošního vinobraní:

BLANIK_logo_zakladni_claim_online

Těšíme se na viděnou v zahradě!

Namíchejte si svůj pravidelný mix novinek z Botanické

*Potvrzením výběru a odesláním udělujete souhlas se zasíláním newsletteru.