Koupit e-vstupenku

Naše akce

NEDĚLNÍ SKLEP | Komentované prohlídky vinice a vinného sklepa

14. 1. - 15. 12. 2024

Komentované prohlídky vinice a sklepa s malou degustací na závěr. Nakoukněte, kde zpracováváme naše hrozny a ochutnejte vína kompletně vyrobená v botanické zahradě.

Botanická zahrada spravuje vinici od roku 1995 a navazuje na její 800 let dlouhou tradici. Díky výbornému terroir a úsilí pracovníků, kteří se o vinici ručně starají, mají hrozny velmi vysokou kvalitu. Od sklizně 2009 se hrozny zpracovávají v nově vybudovaném sklepě s moderní technologií. Místní klíčové odrůdy jsou Ryzlink rýnský a Rulandské modré.

Sklep má plochu 200 m2 a je rozdělen do tří částí. V první části je moderní nerezová technologie na zpracování hroznů – mlýnkoodstopkovač, peristaltické čerpadlo, pneumatický membránový lis a vinifikátor. V druhé části jsou umístěny nerezové tanky se systémem řízeného kvašení, různé typy filtrů, lahvovací a etiketovací linka. V poslední části je reprezentativní prostor pro skladování a dubové sudy, ve kterých zrají červená i bílá vína.

Nedělní sklep - nahlédněte do zákulisí výroby vína

14. 1. - 15. 12. 2024

Komentované prohlídky vinice a sklepa s malou degustací na závěr. Nahlédněte do míst, kde zpracováváme naše hrozny a ochutnejte vína kompletně vyrobená v botanické zahradě.

Prohlídky probíhají každou neděli vždy od 13.00 a 15.00. Sraz a začátek prohlídky je u pokladny Kovárna v ulici Trojská. Zastávka autobusu 112 "Kovárna" (mapa).

Prohlídky se neuskuteční o velikonoční neděli 31. 3. 2024 a během vinobraní 15. 9. 2024.

VSTUPNÉ

420 Kč/osoba 

Vstupné zahrnuje prohlídku vinice a sklepa + vstup do venkovních expozic botanické zahrady + vstup do tropického skleníku Fata Morgana

V současné době lze vstupenky koupit před prohlídkou na pokladně Fata Morgana a mají platnost v den vydání. 

Výjimkou jsou dárkové poukazy pro rok 2024 nebo e-vstupenky z našeho e-shopu, které mají platnost do 15. 12. 2024.

Rezervace míst není nutná!

Vstup se psem není možný.

 

vstupenky_nedelni_sklepDárkový poukaz na Nedělní sklep

Nejlepší dárek je zážitek. Dopřejte ho také svým blízkým. Pošlete je do sklepa a na skleničku v roce 2024. Dárková vstupenka na Nedělní sklep je drobnost, která potěší nejen milovníky vína, ale všechny, kteří rádi objevují. 

Dárkové vstupenky na prohlídku vinného sklepa nabízíme ve dvou variantách - tištěné nebo online. 

Pro online verzi vstupenky jsme připravili dárkový voucher ke stažení. Stačí si ho vytisknout, napsat věnování a dovnitř vložit zakoupenou online vstupenku s QR kódem z vašeho e-mailu. 

 

Dárkovou vstupenku tištěni i online verzi v hodnotě 420,- Kč zakoupíte online v našem e-shopu.

 

 

Těšíme se na vás!

Namíchejte si svůj pravidelný mix novinek z Botanické

*Potvrzením výběru a odesláním udělujete souhlas se zasíláním newsletteru.