Koupit e-vstupenku

Naše novinky

NOVÁ KNIHA | Květiny v zahradní tvorbě

22. 3. 2024

Přemýšlíte jak si vytvořit krásné záhony, které budou přinášet radost, ale i užitek po celý rok? Naše nová kniha vám s tím pomůže. Zahradní květiny představují neobyčejně pestrou a různorodou skupinu rostlin, kterou spojuje možnost jejich uplatnění na zahradě.

Publikace kurátora Petra Hanzelky se zabývá především těmi druhy, které na zahradách pěstujeme coby okrasné, případně i jako užitkové, např. léčivé či kořeninové. Představuje široké spektrum okrasných rostlin a také to, co se od jednotlivých skupin a druhů dá očekávat a jakým způsobem mohou být na zahradě použity.

Jednotlivé kapitoly vám přiblíží základní principy uplatnění okrasných rostlin v zahradě, poradí, na co se zaměřit při jejich výběru, jak jim vybrat vhodné stanoviště a třeba také to, jak pomocí rostlin přilákat na zahradu hmyz a jiné živočichy a vytvořit jim pro jejich život přátelské prostředí. 

K dostání je jak online prostřednictvím našeho e-shopu, tak fyzicky v zahradě v Infostánku umístěném v expozici Ornamentální zahrady.

Prvních 50 z vás, kteří si knihu objednají online skrze e-shopu, ji obdrží s podpisem autora.

KOUPIT V E-SHOPU

V průběhu dubna si na našem facebookovém profilu budete moci o knihu také zasoutěžit. Sledujte naši stránku, ať vám soutěž neunikne. 

Namíchejte si svůj pravidelný mix novinek z Botanické

*Potvrzením výběru a odesláním udělujete souhlas se zasíláním newsletteru.