Koupit e-vstupenku

Baobab 2006

Expedice Baobab 2006 je výprava za poznáním unikátních přírodních krás Madagaskaru. Tvůrci soutěže – Agentura Koniklec, občanské sdružení pro lidská práva a životní prostředí - si vybrali Madagaskar kvůli jeho jedinečné a rozmanité přírodě a název Expedice Baobab proto, že tento strom je na Madagaskaru asi nejzajímavější. Součástí projektu jsou dvě pětiměsíční soutěže pro mládež (středoškoláky) i dospělé, jejíchž vítězové se budou moci jet zdarma podívat na Madagaskar.

Začátek soutěže bude 1. listopadu. Už od 19. do 31. října si ale můžete vyzkoušet své vědomosti během přípravného cyklu otázek o zajímavé ceny. Více informací najdete na www.baobab.koniklec.cz.

Odborným spolupracovníkem Expedice Baobab 2006 se stala i Botanická zahrada hl. města Prahy, která připravila část otázek zaměřených na botanickou část kvízu. Přejeme hodně štěstí!

*********************************************************

Do odjezdu Expedice BAOBAB 2006 zbývají už jen poslední hodiny. Po více než roční přípravě, shánění informací, domlouvání s domorodým průvodcem, po pětiměsíční soutěži mladých zájemců o účast na expedice a několika víkendových přípravných kempech je všechno nachystáno ke startu. Expedice BAOBAB 2006 odstartuje
ve čtvrtek 17. srpna v 6:00 z pražského Letiště v Ruzyni.

Hlavní úkol Expedice BAOBAB 2006 se týká celosvětově známého symbolu Madagaskaru – baobabu. „Chceme najít a zdokumentovat jedinečný, zatím ne příliš známý druh, pokusit se zjistit jak dochází k jeho opylování a zjistit, co brání v rozmnožování baobabů v Národním parku Ankarafantsika, Fore Ampijoroa,“ říká vedoucí kampaně Václav Bratrych z pořádající Agentury Koniklec. „Vedle toho budeme sbírat materiál pro chystanou výstavu v pražském Národním muzeu o Madagaskaru a materiál pro knihu "Madagaskar, laboratoř bohů”, kterou připravujeme k vydání spolu s nakladatelstvím Kartografia Praha jako završení této expedice,“ dodává Bratrych. Mladí členové expedice, kteří si účast vybojovali v pětikolové soutěži, budou plnit pod vedení odborníků své vlastní projekty se vztahem k přírodě a životnímu prostředí.

Účastníci expedice se sejdou ve středu 16. srpna v 17 hodin v kanceláři Agentury Koniklec
v Praze 3. „Čeká nás buddhistický obřad za zdar expedice a po něm společná večeře,“ uzavírá Václav Bratrych, který má z organizováním podobných projektů řadu zkušeností..

Průběh expedice můžete průběžně sledovat v deníku na internetových stránkách http://baobab.koniklec.cz. Chcete-li dostávat aktuální informace přímo do mailu, odpovězte prosím na tuto tiskovou zprávu na adresu: frantisek@tlapak.org.

Namíchejte si svůj pravidelný mix novinek z Botanické

*Potvrzením výběru a odesláním udělujete souhlas se zasíláním newsletteru.