Koupit e-vstupenku

Cervia 2016

Reprezentace Prahy v projektu Cervia Citta Giardino – Maggio In Fiore v Itálii

Termín: 21. 5. - 26. 5. 2016

Účastníci: Alena Nováková, Jan Hruška a Jana Martinková

Prezentace města Prahy v projektu Cervia Citta Giardino

Botanická zahrada hl. m. Prahy letos již pojedenácté zastupovala hlavní město na přehlídce zahradnických expozic v projektu Cervia Citta Giardino – Maggio In Fiore v severní Itálii. Téma letošní květinové expozice hlavního města Prahy se odvolává na 700. výročí narození významného českého státníka, stavitele, vojevůdce i mecenáše, Karla IV.

Inspirací pro podobu květinových záhonů se stala Svatováclavská koruna, nejstarší a nejvýznamnější součást českých korunovačních klenotů. Korunu nechal zhotovit v roce 1346 právě Karel IV. a je zasvěcena svatému Václavovi. Stylizovaná Svatováclavská koruna v naší expozici byla vypletená z révových výhonů a ozdobená skleněnými fasetami. Umístili jsme ji na podušku z nachových květin uprostřed pruhů zeleného trávníku a bílého štěrku. Nejvýznamnějšího českého panovníka připomínají i fotografie na dibondových deskách.

Realizace květinové expozice v Cervii proběhla 21. 5. - 26. 5. 2016. Expozici vytvořili tři pracovníci odborného oddělení (Alena Nováková, Jan Hruška a Jana Martinková) podle návrhu zahradního architekta Jiřího Martinka ze Zahradnické fakulty MENDELU se sídlem v Lednici. Kompozice o velikosti 10 x 20 m zdobí pěší zónu Viale Matteotti po celou letní sezonu až do podzimních měsíců.

Svatováclavská koruna - výsledná realizace

 
Výsadba letniček

Namíchejte si svůj pravidelný mix novinek z Botanické

*Potvrzením výběru a odesláním udělujete souhlas se zasíláním newsletteru.